Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα  
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τον πολιτισμό του Κυριακίου αναδεικνύουν οι έντονες πολιτισμικές δραστηριότητες των κατοίκων με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Ευχείδιος Άθλος το Μάιο, πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (Πολιτιστικός Αύγουστος), με επιστέγασμα το πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου στα τέλη Αυγούστου που γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παραδοσιακά γλέντια.

Από τα έθιμα του χωριού που ξεχωρίζουν για το διονυσιακού χαρακτήρα «Το παρόν το Ποτηράκι» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορταστικών συμποσίων, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς από τον Πολιτιστικό και τον Ορειβατικό Σύνδεσμο στον μοναδικής φυσικής ομορφιάς χώρο της Αρβανίτσας, με δωρεάν ντόπια παραδοσιακά προϊόντα όπως κοκορέτσια κοντοσούβλια, γαλακτοκομικά προϊόντα και άφθονο ντόπιο κρασί, και ξεφάντωμα με μουσική ως το βράδυ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παραδοσιακό τρόπο γιορτάζεται και το Πάσχα στο Κυριάκι με ομαδικό ψήσιμο των αρνιών σε «λάκκους» κατά γειτονιά ή συγγενικό κύκλο.

Ξενώνας Δίανθος, Κυριάκι Βοιωτίας, Τηλ/Fax 22670 51708, Κιν. 6972 684828 email: info@dianthos-kiriaki.gr © 2010 Dianthos Guesthouse